23948sdkhjf

Hamburgare fortfarande het fråga i Göteborg

Restauranger som inte genomsteker hamburgare hotas med böter – igen.
I somras uppmärksammade Food Supply Göteborgs miljöförvaltnings beslut om att restaurangen Burgersson inte skulle få servera hamburgare som inte var helt genomstekta. Om de gjorde det skulle burgarna inte ses som som säkra att äta, och innebära en påföljd i form av vite på 40 000 kronor.

– Enligt de uppgifter jag erhållit kommer Miljö och Hälsas nya beslut att påverka samtliga restauranger i Göteborg som väljer att servera hamburgare. Vi kommer att överklaga och hoppas nu att fler restaurangägare som också investerar mycket tid och pengar i bra råvaror hjälper oss att driva frågan om huruvida gästen, snarare än en myndighet ska få bestämma hur en burgare serveras, sade Johan Svensson, som driver Burgersson, till Göteborgs-Posten i juni förra året.

Läs också: Göteborg förbjuder hamburgare

Nu är hamburgerfrågan på tapeten igen, då miljöförvaltningen i kommunen kritiserar en restaurang efter ett kontrollbesök i december. Enligt förvaltningen har restaurangen upptäckt allvarliga brister i kötthanteringen, skriver SVT Nyheter Väst.

Enligt kontrollen ska den egenmalda hamburgerfärsen förvarats längre perioder i för hög värme, för att sedan stekas till mediumgrader (cirka 60-65 grader), vilket enligt förvaltningen ökar risken för bland annat ehec-bakterier i köttet.

Restaurangen, som flera gånger fått krav från Göteborgs kommun om att se till problemet med kötthanteringen, hotas nu med vite på 40 000 kronor. Enligt avdelningschefen för livsmedelskontroll i kommunen är restaurangen i fråga inte den enda i staden som brottas med liknande problem.

– Det är en handfull hamburgerrestauranger i Göteborg som vi tagit beslut kring risker med maten det senaste året, säger Pia Gustafsson, chef på avdelningen för livsmedelskontroll i Göteborgs kommun, till SVT Väst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.298