23948sdkhjf

LRF-ordförande lämnar

Helena Jonsson väljer att sluta vid nästa stämma.
Helena Jonsson har varit LRF:s förbundsordförande sedan 2011. Nu väljer hon att inte ställa upp för omval vid kommande riksförbundsstämma i maj 2017, enligt ett pressmeddelande från intresseorganisationen.

– Det är med vemod, men också med stolthet och förväntan, som jag bestämt mig för att inte kandidera för ytterligare en period. Nu är tid för mig att göra något annat och för nästa ordförande att ta över, kommenterar Helena Jonsson och fortsätter:

– Det har varit sex fantastiska år. När jag tillträdde som ordförande tog stämman beslut om att sjösätta LRF:s livsmedelsstrategi och vända de nedåtgående kurvorna för svensk livsmedelsproduktion. I dag har vi tillväxt i flera branscher. När jag nu ser tillbaka är det tydligt att LRF:s arbete bidragit till de förhandlingar som pågår mellan regering och opposition för att nu möjligen få till stånd en nationell livsmedelsstrategi. Men än är den inte i hamn och jag kommer under min resterande tid som ordförande lika intensivt som tidigare arbeta med frågan.

Att "ta ett helhetsgrepp" om LRF:s ekonomi är en annan utmaning som Helena Jonsson lyfter fram när hon blickar tillbaka på sin tid som ordförande.

– Det ledde till förändringar av LRF:s medlemsavgiftsmodell och var bitvis en smärtsam men nödvändig process. Nu ser vi att fler än på länge väljer att gå med, vilket är ett styrkebesked för hela vår organisation.

– Vi har också under min tid som ordförande gjort ett stort arbete med att samla det gröna näringslivets alla branscher under paraplyet LRF, något som skapat en stark röst i debatten. I dag finns sex olika branscher med alltifrån LRF Häst till LRF Växtodling. Det har inneburit en kraftkoncentrering som gjort att LRF är en både bred och spetsig organisation med tydligt företagarfokus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078