23948sdkhjf

Brand på skånskt bageri

Inga personer skadade i branden.
Vid 9-tiden på tisdagsmorgonen började det brinna i en oljeugn i Kristianstadbageriet Sturebröds lokaler. Räddningstjänsten skickade flera enheter till platsen, och när de ankom stod stora lågor upp ur taket, rapporterar Kristianstadsbladet. När branden startade var produktionen i gång i bageriet, men inga personer är skadade.

– Det hela har startat med en brand i en av företagets ugnar. Branden har sedan gått vidare upp i takkonstruktionen via ett ventilationsrör och en fläkt på taket, säger räddningsledare Dan Svensson till Kvällsposten.

Strax före klockan 10 uppgav räddningstjänsten att de hade släckt branden, skriver P4 Kristianstad. Efterarbetet bestod av att ventilera ut röken och söka med värmekamera efter eventuella brandhärdar.

Enligt räddningstjänsten var det främst taket som skadades av branden.

– Det är inte så stora materiella skador. Jag vet inte hur det påverkar processen med bakning, men de materiella skadorna är hyfsat begränsade, säger Dan Svensson till Kristianstadsbladet.

Sturebröd har cirka 22 anställda och omsatte omkring 26 miljoner kronor under 2015. Främst levererar man till lokala butiker, men även till flera offentliga kontor i Skåne och Blekinge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079