23948sdkhjf

Facklig korv mot nedläggningen

Anställda på Värmlandschark gjorde ett sista försök att påverka Konsum Värmlands förvaltningsråd.
Inför Konsum Värmlands förvaltningsråds möte på tisdagen gjorde ett 50-tal anställda på Värmlandschark en sista insats för att påminna organisationen om dem, skriver Värmlands Folkblad.

Egenproducerad korv med bröd bjöds till rådets 20 medlemmar på väg in till mötet, vilket de anställda hoppades skulle ge rådet en sista funderare innan beslut om en eventuell nedläggning av charkavdelningen skulle tas.

– Det är så lätt när man sitter på långa möten att man glömmer bort människorna. Vi vill påminna förvaltningsrådet om vad man har idag och vad man eventuellt inte har i morgon, säger Per-Åke Wikström, facklig ordförande för Livs på Konsum Värmland, till VF.

Konsum Värmlands egna charkproduktion genom Värmlandschark har under de senaste fem åren genomgått stor nedskärning – från 200 till dagens 60 stycken.

Enligt en kommentar från Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander har rådet efter avslutat möte ännu inte tagit något beslut, och ska presentera planerna för framtiden på torsdag, efter onsdagens fackliga förhandlingar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094