23948sdkhjf

Danish Crown köper – blir topp fem i Tyskland

Koncernens nötköttsförvärv del av satsning mot Sverige.
Danska slakterikoncernen Danish Crown meddelar att man köper det tyska slakteriet Teterower Fleisch, och därmed blir femte störst inom nötkött i Tyskland. Köpesumman hålls hemlig.

I och med förvärvet får Danish Crown en verksamhet med 187 anställda som slaktar cirka 110 000 nötkreatur om året, och har en omsättning på drygt 1,1 miljard danska kronor om året.

Draget passar in i den nya strategin, menar koncernen, eftersom man vill satsa på tillväxt inom just nötkött. Danish Crown har i dagsläget en verksamhet i nordtyska Husum där man slaktar cirka 90 000 nötkreatur om året.

I november förra året avslöjade koncernen sin nya femårstrategi, där man pekade ut Danmark, Sverige, England och Polen som sina huvudmarknader. Köpet av ett tyskt slakteri handlar mindre om att satsa på försäljning till den tyska detaljmarknaden, och mer om att få tillgång till Teterower Fleischs nuvarande försäljning.

– Mer än hälften av Teterower Fleischs försäljning sker faktiskt utanför Tyskland, till exempel på marknader där Danish Crown Beef vill växa – inklusive Sverige och Sydeuropa. Så den geografiska placeringen är bara en utgångspunkt för bra råvaror till alla Danish Crown Beefs marknader, säger Finn Klostermann, direktör för koncernens nötköttsdivision, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062