23948sdkhjf

Kiviks flyttar till större centrallager

Musteriet hyr in sig på toppmodernt jättelager.
Kiviks Musteris omsättning har nästan fördubblats på fem år – från cirka 370 miljoner kronor 2010 till drygt 620 miljoner kronor 2015. Nu har man vuxit så mycket att man behöver ett nytt lager.

– Det finns inte tillräckligt stor kapacitet på vårt nuvarande lager på Äppelriket. För att kunna fortsätta vår tillväxt är vi tvungna att hitta nya lösningar, säger Thomas Jensen, vd för Kiviks Musteri, i ett pressmeddelande.

Lösningen blir att flytta in i ett nytt lager som byggs i Kristianstad, men det betyder inte att man flyttar själva huvudkontoret. Lagret kommer byggas och ägas av logistikföretaget GDL Transport, och förväntas stå klart 2018. Kiviks kommer hyra in sig i den nya lokalen, där man planerar att lagra de färdiga produkterna. Flytten innebär att man mer än fördubblar lagerkapaciteten.

Det 12 000 kvadratmeter stora lagret kommer inte bara husera musteriets produkter, utan kommer delas mellan flera hyresgäster. GDL själva räknar med att lagret kommer att klara av 40 heltidsanställda.

– Lagret blir toppmodernt med olika temperaturzoner för kyl- och frysprodukter, modernt WMS-system för hantering av lagring, plock och pack samt plats för 20 000 pallplatser, säger Pär Landin, affärsutvecklare på GDL Transport, i ett uttalande.

Kiviks kontrakt med Äppelriket sträcker sig till 2020, vilket innebär att man kommer använda sig av två lager under några år. En förväntad ökad produktion kan även komma att betyda nyanställningar på musteriet.

– Det här beslutet visar att vi kommer att fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter, säger Kiviks Musteris ordförande Uno Levinsson.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094