23948sdkhjf

Axfood förvärvar gränskedja

Köper åtta butiker tillsammans med Norgesgruppen.
Axfood meddelar att man förvärvar Eurocash Food AB, Sveriges näst största gränsdagligvaruaktör, från norska Conceptor Handel. Eurocash har i dag åtta butiker längs gränsen till Norge, med en omsättning på ungefär 1,2 miljarder kronor och 280 anställda. Samtidigt har Axfood kommit överens om att sälja 49 procent av Eurocash-aktierna till Norgesgruppen.

– Förvärvet av Eurocash är en del i vår strategi att öka försäljningen och stärka vår marknadsandel i Sverige. Idag har Axfood inga dagligvarubutiker vid gränsen till Norge. Nu får vi tillgång till den växande gränshandeln, en marknad som omsätter cirka 14 miljarder, säger Axfoods vd och koncernchef Anders Strålman i ett pressmeddelande.

Axfood har sedan tidigare arbetat med kedjan, då man är huvudleverantör genom Dagab. Eurocash kommer att ingå i koncernen inom samma lågprissegment som Willys, men kedjan kommer fortfarande skötas under samma varumärke och utan förändringar i personalstyrka.

Förvärvet kräver först godkännande av Konkurrensverket och överlåtelsen av aktier till Norgesgruppen hänger på ett godkännande av EU-kommissionen. Däremot menar Axfood att köpet inte är beroende av att överlåtelsen godkänns.

– Vi har idag ett gott samarbete med Axfood och ser förvärvet av Eurocash som en möjlighet att förstärka vår relation. För att erbjuda ännu bättre butiker framöver är det viktigt för oss att öka kunskapen om marknader utanför Norge, säger Runar Hollevik, vd och koncernchef för Norgesgruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063