23948sdkhjf

Ny direktör för Coop Online

Man värvar Clas Ohlsons Tysklandschef tillika vice ordföranden för Svensk Digitalhandel.
Catrin Folkesson blir ny affärsområdesdirektör för Coop Online och tar även plats i koncernledningen. Hon kommer närmast från uppdraget som Tysklandschef för Clas Ohlson, och är även vice ordförande i branschorganisationen Svensk Digitalhandel.

Dessförinnan har Catrin Folkesson även varit med och byggt upp Clas Ohlsons näthandel, i rollen som chef för företagets avdelning eCommerce och Omnichannel under åren 2009-2014.

– Catrin har lång och bred erfarenhet från såväl detaljhandel som tjänstesektorn i Sverige och internationellt. Denna kompetens, i kombination med hennes specifika erfarenhet av att framgångsrikt bygga e-handelslösningar och omsätta omnikanalsstrategier till affärer, gör att hon är rätt person att ta Coops onlineerbjudande till nästa nivå, säger Sonat Burman-Olsson, koncernchef och vd för Coop Sverige.

Under 2016 ökade Coop sin försäljning på nätet starkt, vilket bland annat lett till att man satsar på ett nytt näthandelscenter. Under 2017 kommer man flytta till en ny utlämningsplats, en så kallad "dark store", vilket innebär att kapaciteten tredubblas.

Catrin Folkesson tillträder tjänsten 8 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157