23948sdkhjf

Picadeli öppnar restaurang

Salladsföretaget storsatsar med konceptrestaurang i Göteborg.
Salladsföretaget Picadeli, sedan tidigare kända för sina salladsdiskar i många av landets livsmedelsbutiker, tar nästa steg i utvecklingen. Den 1 februari öppnar man en egen restaurang, i köpcentrumet Nordstan i Göteborg.

Enligt Picadeli blir satsningen vad man kallar en "flagship store" – inriktningen är grön, det ska gå snabbt och man ska vara tillgängliga. Precis som bland salladsdiskarna i livsmedelsbutikerna är det självplock som gäller. Eftersom butiken ligger i Sveriges mest välbesökta köpcentrum, med närhet till Centralstationen, satsar man även på långa öppettider.

– Vi vet hur människor lever idag och vill vara tillgängliga för dem. Till exempel har vi valt att öppna klockan 8 på vardagar så att kunderna kan komma förbi oss på väg till jobbet, säger Rikard Attling, restaurangutvecklare på Picadeli.

Klimattänket präglar både utbud och utrustning – förutom att skålar och muggar är återvinningsbara har man även valt att inte servera gris- och nötkött.

– Vi väljer att testa det på just den här restaurangen då vi tror att varje litet steg som kan påverka klimatförändringen positivt är värt att ta, säger Rikard Attling.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.171