23948sdkhjf

Charkföretaget försatt i konkurs

13 anställda varslas när tillverkaren av bland annat smörgåsmat och chark utanför Mjölby går i konkurs.
Mantorpsköket, som tillverkar sallader, såser, chark och smörgåsmat, har försatts i konkurs på egen begäran, skriver Corren. Företaget är baserat i Mantorp utanför Mjölby och utför både legotillverkning samt produktion för det egna varumärket.

13 personer har varslat om uppsägning, och nu letar konkursförvaltaren efter en köpare som tar över både verksamhet och anställda.

Läs också: Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Företaget bytte ägare så sent som i mars förra året, då bröderna David Bergh och Niclas Helander köpte Mantorpsköket från Talos Invest. Vd:n Niclas Helander arbetade innan köpet som försäljningschef på Värmlandschark.

Läs också: Färdigmatsfabrikör i konkurs

Mantorpsköket grundades utanför Linköping 1967, innan det förflyttades till Mantorp och tog namnet det har i dag. Årsvolym ligger enligt företagets egna uppgifter på cirka 600 ton per år, där det produceras 200 ton vardera inom produktgrupperna sallad och såser, smörgåsmat samt chark. Räckvidden för produkterna sträcker sig till områdena Östergötland, Sörmland och Norra Småland.

Enligt konkursförvaltarens uppgifter till Corren har man i dagsläget ingen bild över företagets skulder, men tillgångar finns i den egna fastigheten och anläggningen i Mantorp.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14