23948sdkhjf

Ica Sverige ökade något under året

Man ser en bättre jämförbar utveckling under andra halvåret och tror på plockade marknadsandelar.
När Ica-Gruppen gör bokslut för 2016 ser man en ökad omsättning med 2 procent för Ica Sverige, tillsammans med en ökning av verksamhetens rörelseresultat med 4,1 procent. Rörelseresultatet exklusive engångsposter uppgick till cirka 3,5 miljarder kronor jämfört med 2015 års 3,36 miljarder kronor.

Man ser att ökningen i omsättningen drevs på av bland annat en högre partihandelsvolym, men motverkades av lägre försäljning från butiksdotterbolag – detta på grund av flera försäljningar samt nyöppningar av butiker. Resultatet förbättrades med hjälp av ökade försäljningsvolymer inom partihandeln, men bromsades av bland annat investeringar i marknadsföring.

Samtidigt meddelar man att försäljningen i svenska Ica-butiker gått upp med 1,6 procent i januari jämfört med samma månad 2015 – en förbättring som ställs mot jämförbara butiker där försäljningen gått upp 1,2 procent.

– Ica-butikernas försäljning har utvecklats bättre än marknaden under andra halvåret, vilket innebär att vi på helåret preliminärt ökar marknadsandelen något. Resultatmässigt ligger vi i linje med våra finansiella mål och har ett starkt kassaflöde, kommenterar Ica-Gruppens vd Per Strömberg.

Dessutom föreslår styrelsen att utdelning höjs från förra årets 10 kronor per aktie till 10,5 kronor per aktie.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.105