23948sdkhjf

Minst 8 000 paket tysk köttfärs märktes norsk

Norges-Gruppens företag missade i märkningen – totala omfånget ännu inte fastställt.
Minst 8 000 paket köttfärs under varumärket First Price märktes som norskt, men hade egentligen tyskt ursprung. Unil, ett företag i Norges-Gruppen, är ansvarig för felet – de beklagar det inträffade men tänker inte kalla tillbaka produkten, skriver norska Nationen.

Enligt de felmärkta förpackningarna, som packats datumen 3, 13 och 15 februari, står det att köttet är från Norge, och att färsen är framställd i Tyskland. Egentligen är köttet tyskt, och färsen framställd i Norge.

– Vi tar saken väldigt allvarligt och det är ett väldigt beklagligt märkningsfel. Det skulle inte ha skett, säger Unils kvalitetschef Wibecke Ødegård Johansen, till Nationen.

Norska myndigheten Mattilsynet är enligt Nationen inkopplad i frågan. I dagsläget vet man att minst 8 000 förpackningar är felmärkta, men omfånget kan vara större. Exakt hur många förpackningar det kan röra sig om är ännu inte fastställt.

Unil, som ansvarar för bland annat import och marknadsföring av produkter under Norges-Gruppens egna märken säger till tidningen att man inte vill dra tillbaka produkten, då man inte vill kasta ätbar mat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078