23948sdkhjf

Grönsaksleverantören förvärvar i Skåne

Västsvenska Grönsakshuset expanderar – köper fjärde företaget på ett år.
Grönsakshuset i Skövde gjorde under onsdagen klart med en ny expansion av företaget i och med köpet av grossisten City Grönt i Malmö. Den skånska grossisten har sin kundbas i Malmö, Lund och Köpenhamn. Man har även produktion av färdigskuren frukt och grönt samt förädling, där potatisfondanter är den största produkten.

– Just denna produktion ser vi som en stor tillgång och en bra investering som vi kommer satsa hårt på, säger Håkan Larsson, vd för Grönsakshuset, i ett pressmeddelande.

Förvärvet av City Grönt är Grönsakshusets fjärde köp på ett år – tidigare har man knutit till sig Freshfruit i Västerås, Green-Line i Avesta, och Bertil Carlssons eftr. i Kristinehamn. Under 2015 byggde Grönsakshuset också ett nytt lager, vilket innebar många nyanställningar.

I dag har man 65 anställda och målet är enligt företaget att bli rikstäckande leverantör med marknadens bredaste sortiment av frukt och grönt. Målomsättningen för 2017 har satts till 250 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Framförallt satsar Grönsakshuset på huvudområdet Horeca, men har även ett 60-tal livsmedelsbutiker som kunder. Precis som med tidigare tidigare förvärv uttrycker företaget ett mål i att nå ut till fler geografiska områden kring det nya förvärvets hemmaplan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094