23948sdkhjf

Förvärv skapar ny kaffeaktör

Beans förvärv av Incup gör att man blir rikstäckande.
Beans Holding förvärvar Incup – köpet innebär att man nu skapar en rikstäckande aktör, med 200 anställda och en sammanlagd omsättning på cirka 370 miljoner kronor. Beans Holding, som ägs av investmentbolaget Pamica, skapades när Pamica förvärvade Beans i december 2016. Både Beans och Incup levererar kaffemaskiner, kaffe och service till arbetsplatser runtom i landet.

– Med de två starka varumärkena Beans & inCup ser vi en fantastisk möjlighet att skapa en ännu starkare, rikstäckande aktör från en bra plattform vad gäller tillväxt & lönsamhet, säger Jan-Olof Svensson på Pamica.

Incup, som bildades 2013, är i sig ett resultat av när återförsäljare till liknande aktören Jeda gick samman och bildade ett nytt företag. I dag består gruppen av 19 olika bolag. Enligt Jan Larsen, vd för Incup, ser man sammanslagningen med Beans som ett steg för att för att nå en högre nivå, och nämner ägarens finansiella styrka som en fördel för utvecklingen. I och med sammanslagningen med Beans kommer man nu att täcka hela landet – från Kiruna i norr till Malmö i söder.

– Därmed är förutsättningarna väldigt goda för stark tillväxt, säger Georg Möller, investerare i Pamica samt ordförande i Beans/Incup-koncernen.

Beans bildades 2002, och har i dag 43 anställda, med en omsättning på knappt 100 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08