23948sdkhjf

Dunderhonung som varumärke eftersökt

Först biodlare, nu gymgrossist – användandet av namnet får Bamseförlaget att agera.
Tidigare har en biodlare i Halmstad tagit namnet Dunderhonung som varumärke för sina produkter – det var inte populärt hos Bamseförlaget, som publicerar serien där namnet använts sedan en lång tid tillbaka.

I och med att någon hunnit varumärkesskydda namnet innan förlaget kunde man då inte stoppa användandet. Men när nu en gymgrossist fått tillstånd av Patent- och registreringsverket (PRV) för använda namnet till ett kosttillskott ser förlaget att det har gått för långt, skriver Dagens Media.

– Det här ser jag som ett ännu större påhopp, speciellt när man vill sälja kosttillskottet i en förpackning som påminner som Bamses Dunderhonungsburk. Här har vi redan reagerat och tagit hjälp av en varumärkesjurist som har kontaktat gymgrossisten, säger Ola Andréasson, vd för Bamseförlaget, till Dagens Media.

Enligt PRV finns det inget problem i att använda namnet på ett kosttillskott, då det inte handlar om konkurrerande varor. I en kommentar till Dagens Media säger Bamseförlagets vd att man börjat varumärkeskydda fler ord, namn och bilder ur Bamse-serierna, men att de stora summorna som krävs gör att man inte kan skydda allt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079