23948sdkhjf

Gotlandsmärke byter ägare

Prisade Överstekvarn Chili förvärvar varumärket Gute Deli från Gute Vingård.
Varumärket Gute Deli, som ägs av Gute Vingård, förvärvas av ett annat Gotlandsbaserat företag: Överstekvarn Chili. Det innebär att den nya ägaren tar över varumärket, som framförallt består av produkten Gotlandsdressing.

I samband med köpet flyttar öven Överstekvarn Chili hela sin produktion till Gute Vingårds lokaler.

– Jag har sökt en lokal aktör som är på hugget och ville förvärva vår delikatessverksamhet och vidareutveckla denna. Jag kommer att assistera den nya ägaren under ett tag, för att hjälpa dem komma igång i våra lokaler, som vi byggde för nio år sedan. Denna affär är ett led i vår fokusering på annan kärnverksamhet, säger Lauri Pappinen på Gute Vingård, i ett pressmeddelande.

Överstekvarn Chili, som grundades 2012, har i dag odling och förädling av chili som huvudverksamhet. Under förra året utsågs man till Årets landsbygdsföretagare på Gotland av banken Landshypotek, och i år vann man Matverk Gotland för sin chilisenap. Produkterna säljs framförallt på Gotland samt i Stockholm och Mälardalen.

– Det här ger oss möjlighet att nå en bredare marknad. Gotlandsdressing är en välkänd produkt och vi planerar också att väcka liv i flera andra fina produkter som tidigare tillverkats av Gute Deli, säger Anna Mathers på Överstekvarn Chili.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08