23948sdkhjf

Salladsföretag måste flytta efter storbrand

Fabriken helt utbränd efter brand i helgen – nu letar man lokaler runt Helsingborg.
Salladsföretaget Sunsalat måste flytta från sina lokaler i Strövelstorp i Ängelholms kommun, efter att de i helgen utsatts för en omfattande brand, skriver Helsingborgs Dagblad.

Branden satte igång på lördagsförmiddagen, när en fritös fattade eld. De anställda i lokalen fick evakuera lokalerna, och ingen skadades i branden.

– Fritösen började ryka, sen blev det en plötslig explosion. De försökte släcka, men alla fick springa ut, säger Sunsalats vd Amon Chaudri till HD.

Läs också: Coop bojkottar Sunsalat

Företaget flyttade från Malmö till lokalerna i Strövelstorp i november förra året, som tidigare huserat en korvfabrik. Enligt polisen är lokalerna helt utbrända, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Efter att Sunsalat tagit kontakt med både försäkringsbolag och en konsult har man tagit beslutet om att flytta produktionen från orten. Enligt kommentarer till HD kan man tänka sig att flytta till området runt Helsingborg, och möjligtvis även till Bjuv efter att Findus flyttat från orten. Företagets anställda varierar mellan 35-80 personer, med verksamhet alla dagar utom söndagar.

Sunsalat producerar färdigsallader, främst till den danska marknaden, och friterade ingredienser är bara en liten del av den produktion man gör.

– Det är det sista man förväntar sig att det blir en brand när man gör sallader, säger Amon Chaudri till SVT Nyheter Helsingborg.

I och med att polisen inte har kunnat utesluta att branden är till följd av att någon anställd varit oaktsam, har man upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Ingen är misstänkt i nuläget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047