23948sdkhjf

Polarica flyttar polsk verksamhet till Sverige

Paketeringen av finska och svenska bär kommer framöver att ske i Haparanda, orten där företaget grundades.
I dag paketeras alla Polaricas bärprodukter i en fabrik i polska Swidwin – under våren kommer det bli ändring på detta. Då flyttar man en del av verksamheten till Haparanda, samma ställe där företaget grundades 1972.

Flytten innebär att man kommer närmare de blåbär, lingon och hjortron som plockas i Sverige och norra Finland. Dessutom blir det också kortare transportsträckor överlag då de flesta bärpaketen går till svenska och finska marknaden, även om en del går på export till övriga Europa samt Asien.

– Genom satsningen vill vi visa att vi brinner för det vilda och att vi verkligen tar vårt miljöansvar på allvar, säger Juha Ruohola, vd för Polarica, i ett pressmeddelande.

I och med flytten av verksamheten till företagets fabrik i Haparanda kommer man att anställa tre nya personer för att förstärka den befintliga personalstyrkan på 31 personer.

Efter att man flyttat paketeringen kommer fabriken i Haparanda, med en sorteringslinje samt två packlinjer, att producera 10 000 ton bär om året, med en lagringskapacitet på 5 500 ton.

Sammanlagt förpackar Polarica, som i dag är Europas ledande leverantör av bär, svamp och viltkött, omkring 20 olika bärsorter som säljs till restaurang- och storkök samt dagligvaruhandeln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094