23948sdkhjf

Flera länder stoppar brasilianskt kött

Efter skandalen tar bland annat Kina krafttag mot importerat kött från Brasilien.
Brasilien, världens största köttexportör, och flera köttföretag från landet har hamnat i hetluften efter att myndighetstjänstemän misstänks ha mutats för att godkänna skämt och smittat kött för leverans.

Nu stoppar flera länder kött från landet. Kina stoppar importen av brasilianskt kött helt och hållet, något som en källa till Reuters uppger är en tillfällig säkerhetsåtgärd. Sydkorea förbjuder tillfälligt all försäljning av kyckling i landet från BRF, ett av de inblandade företagen, som är världens största producent av fågelkött.

Dessutom meddelar EU-kommissionen att alla de brasilianska företag som visar sig ha en delaktighet i skandalen kommer att blockeras i EU:s medlemsländer, skriver Reuters.

– Kommissionen kommer att säkerställa att alla företag som är inblandade i bedrägeriet kommer att stängas av från att exportera till EU, säger en talesperson för EU-kommissionen enligt Reuters.

Skandalen kommer enligt kommissionen inte att ha någon påverkan i de frihandelsförhandlingar som pågår mellan EU och sydamerikanska handelsblocket Mercosur. Enligt en talesperson kommer ett sådant avtal inkludera ett avsnitt som reglerar både hygienförhållanden och livsmedelssäkerhet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.143