23948sdkhjf

Konkursen ett faktum – nu jagar bageriet ny ägare

Åmålsföretaget i konkurs på ägarens begäran.
Bageriet Mårten Bagare, beläget i Åmål, har försatts i konkurs på ägarens begäran, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Nu drivs verksamheten vidare under konkursförvaltare med mål att hitta en ny ägare.

Till bageriets kunder räknas butiker inom Coop, Ica, Willys och Eurocash belägna i Dalsland samt Värmland in. Förutom hemmakommunen Åmål levererar man även till Mellerud, Säffle, Bengtsfors och Färgelanda.

Det är inte första gången det går knackigt för bageriet, som i dag har tolv anställda. Senast 2011 gick man i konkurs och togs då över av fyra anställda. I december förra året sålde de anställda vidare företaget till en ny aktör, som nu begärt företaget i konkurs.

Läs också: Färdigmatsfabrikör i konkurs

Enligt uppgifter från konkursförvaltaren till NWT är anledningen till konkursen likviditetsproblem. Nu har man flera potentiella köpare uppradade och hoppas på ett snabbt avslut.

Läs också: Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

– Vi är inne i en avvecklingsfas just nu men hoppas att en överlåtelse skall kunna ske. Det finns flera intressenter. För att överlåtelse ska vara meningsfull så måste den ske inom en snar framtid, inom ett par veckor, säger konkursförvaltaren Åsa Erlandsson till NWT.

I bolagets senaste rapport redovisade man en omsättning på knappt 10 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141