23948sdkhjf

Nu får svenska eko-ostar skeppas till Kina

Första gången som ekologiska livsmedel från Sverige godkänns för export till den kinesiska marknaden.
Vägen till den kinesiska marknaden för svenska livsmedelsföretag är kantad av tillstånd som måste godkännas. Det vet Almnäs Bruk, som främst producerar ekologisk ost.

De blir en av Sveriges första producenter som får exportera ekologiska livsmedel till Kina efter att det sista tillståndet nu är på plats, meddelar Näringsdepartementet i ett pressmeddelande.

Läs också: Tulip i stor kinesisk pizza-affär

Nu kan företaget räkna in Kina som en marknad för sina ostar, som redan exporteras till Hongkong och Macao. Samtidigt har även en rad mejeriprodukter från Fipros i Kågeröd och Ceres i Bjuv godkänts för export till landet.

Läs också: Danska Coop begränsar köp efter turistrusch

Regeringen har sedan några år tillbaka arbetat på att öka exporten av svenska livsmedel till Kina. Totalt uppgick den totala livsmedelsexporten till Kina 509 miljoner kronor under 2016.

– Svenska livsmedel står för hög kvalitet, låg antibiotikaanvändning och god djurhållning. Det finns många svenska livsmedels- och jordbruksprodukter som väntat länge på att få tillträde till den kinesiska marknaden, och det finns ett ökande intresse bland svenska livsmedelsföretag att göra affärer i Kina. Det är därför väldigt goda nyheter att också svenska ekologiska livsmedel nu kan gå på export till Kina, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.093