23948sdkhjf

Norrländska köttjätten planerar stor anläggning

Planen: Två produktionsanläggningar ska ersättas av en nybyggd, modern anläggning i Luleå.
Norrländska chark- och köttproducenten Nyhléns Hugosons planerar att slå samman verksamheten på sina två anläggningar i Skellefteå och Luleå till en ny modern anläggning, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

Enligt handlingar som skickats in till Luleå kommun beräknar företaget en ny fastighet i storleken 15 000–20 000 kvadratmeter, som ska byggas på en tomt i Luleå där företaget har en markanvisning, skriver tidningen.

– När det gäller anläggningsstrukturen så tittar vi löpande över verksamheten och planerar för vad vi behöver göra i framtiden, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons, till Norrbottens-Kuriren.

I dag producerar Nyhléns Hugosons bland annat korv, smörgåspålägg och julskinka på anläggningen i Luleå, medan all köttpaketering och viss livsmedelsproduktion sker i Skellefteå.

Den nya anläggningen ska, enligt handlingarna som skickats in, minska företagets energi- och vattenförbrukning med mellan 30-50 procent och hoppas stå klar om tre till fyra år.

”Det vore önskvärt att i framtiden kunna samordna dessa två till en nybyggd, modern och miljövänlig produktionsanläggning för livsmedel som placeras i Luleå”, står det i handlingarna enligt Norrbottens-Kuriren.

Samtidigt ser företaget att en ny anläggning skulle innebära 60-80 nya tjänster i Luleå. I dag arbetar cirka 60 personer på Nyhléns Hugosons fabrik i Skellefteå, skriver Norran Affärsliv.

Vd Magnus Nilsson vill inte bekräfta om en ny anläggning kommer att byggas, men uppger att man för en diskussion med Luleå kommun.

– Vi för just nu diskussioner med våra andra produktionsorter. Vi har också en bra och positiv dialog med Luleå kommun. Det är vad jag vill säga i dagsläget, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11