23948sdkhjf

Kemikalier i grädden – tiotusentals förpackningar återkallas

Skånemejerier gör stor återkallelse efter att disklösning hamnat i vispgrädden.
På söndagsmorgonen fick Skånemejerier larm om att något inte stod rätt till med deras vispgrädde,något som ledde till att man undersökte saken närmare, skriver Sydsvenskan.

– Vi fick klagomål från kunder som tyckte att det luktade dåligt. Då tog vi in prover från kunderna och såg att de inte var okej, säger företagets kvalitetsansvariga Khirim Fager till Sydsvenskan.

Det visade sig att grädden, som beskrivs ha en starkt avvikande lukt och smak, av misstag förorenats med disklösning vid produktionen på mejeriet i Malmö. Enligt företaget handlar det om ett begränsat parti som kontaminerats av diskmedel – totalt rör det sig om 700 halvlitersförpackningar med grädde med 40 procents fetthalt, tillverkade 2017-04-12 och med bäst-före-datumet 2017-04-21.

Grädden har återkallats från de butiker som fått leveranser, men en liten mängd har sålts vidare till konsument, skriver företaget i ett pressmeddelande. Enligt uppgifter till Sydsvenskan handlar återkallelsen om 30 000 förpackningar som skickats 300 butiker runt om i Skåne, Stockholm och Göteborg.

Man vet ännu inte hur disklösningen hamnat i grädden och utreder just nu steg för steg i produktionen för att se vad som ledde till misstaget.

– Vi tittar igenom hela produktionsförfarandet för att se var misstaget har skett. Har alla processteg fungerat som de ska? Har alla prover tagits? säger Khirim Fager till Sydsvenskan.

I samband med återkallelsen uppmanar man kunder som tror sig ha köpt den aktuella grädden att kassera den. Man uppmanar även de som fått i sig grädden och känner ett obehag att kontakta sjukvården eller giftinformationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078