23948sdkhjf

Kycklingföretaget hotas av vite

Efter tre livsmedelskontroller med upptäckta brister riskerar den Atria-ägda producenten vite på 50 000 kronor – nu lovar man att lösa problemet.
Kycklingproducenten Lagerbergs, baserat i blekingska Norje och dotterbolag till Atria Scandinavia, riskerar böter på 50 000 kronor efter att flera livsmedelskontroller där brister upptäckts, skriver Blekinge Läns Tidning.

När Livsmedelsverket gjorde en kontroll i december förra året hittade man slaktrester som förvarades i behållare som inte var övertäckta. Dessutom stod behållarna i ett utrymme med öppna portar, vilket ökade risken för att skadedjur skulle ta sig in på anläggningen.

Vid två uppföljande besök hade producenten inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att lösa bristerna trots flera påpekanden från Livsmedelsverket, vilket gör att myndigheterna nu utövar hot om vite. Om företaget inte löst problemen innan 5 juni riskerar man att få betala 50 000 kronor i böter.

Enligt Atria kommer man nu se till att förvaringen går helt rätt till framöver och att problemet kommer vara löst inom de närmsta veckorna.

”Vi har försökt komma tillrätta med problemet sedan första inspektionen, men den åtgärd vi vidtog visade sig tyvärr inte vara tillräcklig. Vi vill verkligen komma tillrätta med det här och håller just nu på att tillverka lock till kärlen som ska sluta helt tätt.", skriver Sara Andersson, kommunikationschef vid Atria Scandinavia i en kommentar till BLT.

Slaktresterna som förvaras på anläggningen går till minkfoder.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097