23948sdkhjf

Saltå Kvarn-vd leder branschorganisationen

Nya ordföranden för Organic Sweden presenterades i samband med årsmötet.
Vid branschorganisationen Organic Swedens årsmöte, som hålls i samband med den årliga tillställningen Ekologiska framtidsdagen, valdes Saltå kvarns vd Johan Ununger till ny ordförande.

Samtidigt gick tidigare ordföranden Charlotte Bladh André över till en roll som verksamhetschef, en förändring som enligt organisationen ska bädda för nästa steg i organisationens utveckling.

Ekologiska framtidsdagen, som är ett samarbete mellan Organic Sweden och projekt Matlust för ökad lönsamhet inom den ekologiska livsmedelsnäringen, hölls i år under temat ”Hållbara partnerskap i en hållbar livsmedelskedja”. Fokus främst låg på samarbeten i olika former – till exempel mellan handel och producenter samt mellan små och stora aktörer.

Bland annat höll Martin & Servera tillsammans med spannmålsproducenten Warbo Kvarn föredrag om hur deras samarbete lett till bland en ökad distribution.

– Ekologiska framtidsdagen är ett exempel på hur Organic Sweden kan vara en plattform för samverkan mellan våra medlemmar som befinner sig i olika delar av livsmedelskedjan – men som alla arbetar för att hela ekomarknaden ska stärkas, säger Johan Ununger, ordförande för Organic Sweden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078