23948sdkhjf

Uppsagt Ica-avtal tvingar Lantmännen till varsel

Lantmännen Cerealia varslar 15 personer på en av sina anläggningar utanför Laholm.
Lantmännen Cerealia tvingas varsla 15 anställda på produktionsanläggningen utanför Laholm efter att man förlorat ett tillverkningsavtal med Ica gällande kylda pannkakor, rapporterar Hallandspoten.

Beskedet kom vid ett möte i slutet av förra veckan. Anläggningen, som också kallas "Pannkaksfabriken", producerar drygt en halv miljon pannkakor om dagen.

Majoriteten av produktionen på fabriken utgörs av kylda och frysta pannkakor, tillsammans med tillverkningen av en del andra livsmedel.

Enligt Hallandsposten motsvarar varslet i realiteten att ett skift av pannkakstillverkningen försvinner, men varslet påverkar hela personalen. Platschefen beklagar beslutet och påpekar även att det finns ytterligare konsekvenser.

– Det drabbar inte bara oss här på fabriken. Utan i flera led, med flera hundra ton i spannmålsodling för svenska bönder och för kvarnar, säger platschefen Johan Barkentin till tidningen.

Det är inte första gången Lantmännens pannkakstillverkning påverkas – 2014 skar man ned personalstyrkan på anläggningen med sju anställda.

2015 lade Lantmännen ner pannkakstillverkningen i Färgelanda i samband med flytt av produktionen till Laholm, och för ett år sedan flyttade man även pannkakstillverkning från Ockelbo till Laholm.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125