23948sdkhjf

Renée Voltaire är Årets kvinnliga gasell

Livsmedelsföretagaren prisas för sitt snabbväxande bolag. Juryn: "Ligger i framkant och skapar egna trender istället för att följa andra".
Renée Voltaire, grundaren av livsmedelsföretaget med samma namn, utsågs under torsdagen till Årets kvinnliga gasell under tidningen Dagens industris gasellträff i Göteborg.

– Det betyder massor för mig, men det är inte bara jag som vinner detta utan jag gör det med alla mina kollegor. Vi är stolta, glada och blir peppade att fortsätta förändra världen med kniv och gaffel, säger Renée Voltaire i ett uttalande.

Företaget, som grundades 2005, har de senaste åren vuxit kraftigt och sortimentet som i dag består av hundratals produkter finns i runt 1 000 butiker i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Estland.

Sedan starten har Reneé Voltaire AB:s kurva pekat spikrakt uppåt: mellan 2013 och senaste årsredovisningen 2015 ökade omsättningen från 45 miljoner kronor till knappt 89 miljoner kronor.

Prisutdelaren för kategorin är revisions- och konsultföretaget Grant Thornton, som motiverar valet av vinnare genom att bland annat lyfta fram hur Renée Voltaire lyckats skapa en hållbar och uthållig verksamhet.

”Årets kvinnliga Gasell är en företagare som ligger i framkant och skapar egna trender istället för att följa andra. (...) Vinnaren är en stor förebild och inspiratör för alla entreprenörer som vill göra skillnad och växa och utvecklas med sitt bolag.”, lyder delar av motiveringen.

Enligt Grant Thorntons vd i Sverige, Anna Johnson, vill man med priset öka fokuset på kvinnligt företagande.

– Det är fortfarande alldeles för få kvinnliga företagare i Sverige. Därför vill vi lyfta fram kvinnor som kan inspirera andra att starta och driva företag, säger hon i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063