23948sdkhjf

Svensk ost bidrog till VM-titel

Ost-vd:n: "Det här hjälper oss att komma ut på den internationella ostarenan".
Nyligen gick tävlingen Concours Mondial du Meilleur Fromager av stapeln i franska staden Tour – en tävling vars titel bäst översätts som världens bästa osthandlare.

Här korades de bästa handlarna genom framförallt presentation av olika ostar. Vinnaren i tävlingen var belgiskan Nathalie Vanhaver – med god hjälp av en svensk ost.

Vid ett delmoment fick de tävlande nämligen presentera en ost man känner starkt för – bland annat genom beskrivning av osten, dess tillverkningsprocess och historien kring den.

Osten som vinnaren valt var Wrångebäcksosten från osttillverkaren Almnäs bruk utanför västsvenska Hjo. Det ser företagets vd som något som kan ge ringar på vattnet.

– Det här är stort i ostvärlden och vi är väldigt stolta över att Nathalie valde att lyfta och berätta om Wrångebäcksosten. Det här hjälper oss att komma ut på den internationella ostarenan, säger Thomas Berglund, vd för Almnäs bruk, i ett pressmeddelande.

Almnäs bruk har tidigare varit föremål för internationell uppmärksamhet – i oktober förra året blev man det första svenska företag att bli eko-certifierat i Kina, vilket innebar att man kunde påbörja en export till landet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079