23948sdkhjf

Bollnäsfil säljs när Gefleortens blir del av Arla

Efter några veckors förhandling har Gefleortens och Arla bestämt sig för ett samgående. I samma veva passar Kavli på att fylla filsortimentet genom nytt förvärv.
Varumärket Bollnäsfil byter ägare från Gefleortens mejeri till Kavli Sverige. I och med köpet utökar Kavli sitt tidigare mejerisortiment, som sedan tidigare består av yoghurtarna Tigers och Bärry samt Islands-ättade filen Skyr.

Förvärvet kommer efter att Gefleortens mejeriförening och Arla Foods kommit överens om ett samgående. Gefleortens, som sedan början av året letat efter en extern samarbetspartner för att stärka konkurrenskraften inom främst produktutveckling, har efter några veckors förhandling nu ett avtal på plats med Arla.

Genomförandet av samgåendet hänger i nästa steg på ett godkännande från Konkurrensverket.

– Vi tycker att vi nått våra mål med att säkra ett konkurrenskraftigt och stabilt avräkningspris för Gefleortens mjölkleverantörer, att varumärket Gefleorten utvecklas för framtiden, och inte minst att mejeriet i Gävle finns kvar och utvecklas som ett lokalt mejeri, säger föreningens ordförande Thomas Lundgren i ett pressmeddelande.

Enligt Kavlis vd Gerhard Bley ser man Bollnäsfils lokala förankring som en styrka, men att man samtidigt uppskattar att produkten har en stor potential i resten av Sverige.

Samtidigt signalerar man om att ytterligare förvärv kan finnas på radarn, då man gärna ser en fortsatt expansion framöver.

– Förvärvet av Bollnäsfil markerar också vår vilja till fortsatt tillväxt. Kavli Sverige har mer än fördubblat omsättningen sedan 2011 och vi letar kontinuerligt nya möjligheter till förvärv, säger Gerhard Bley i en kommentar.

Bollnäsfil skapades någon gång under 1950-talet, då den utvecklades i det dåvarande mejeriet i Bollnäs. Produktionen sker i dag i Gävle, något som kommer att fortsätta även efter att varumärket bytt ägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109