23948sdkhjf

De kan bli årets ölutvecklare

Årets nominerade till Carlsberg-priset utgörs av det som kallas "ett av Sveriges bästa bryggerier"; en vecka för ölhyllning samt bryggeriet med egen festival.
Snart är det dags för Carlsberg att dela ut priset för Årets ölutvecklare. Priset, som delades ut första gången för sju år sedan, är enligt öljätten till för att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att göra svensk ölkultur bättre.

– Vi instiftade priset för årets ölutvecklare redan 2011 och mycket har hänt sedan dess. Men för oss är det fortfarande lika viktigt att hylla både nya och gamla aktörer som brinner för att utveckla den svenska ölscenen, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, i ett uttalande.

Årets nominerade är Göteborgsbryggeriet Dugges, ölveckan GBG Beer Week och bryggeriet Brewski med egna festivalen Brewskival.

Göteborgsbryggeriet Dugges, som Carlsberg kallar ett av Sveriges bästa bryggerier, nomineras bland annat för de senaste årens satsningar, tillsammans med exportframgångar och uppstartshjälp till lokala bryggerier.

Den andra nomineringen är även den Göteborgs-relaterad: GBG Beer week, som beskriver sig som en hyllning till ölstaden Göteborg, lyfts fram för att "ha skapat en självklar ölmanifestation redan efter två år".

Sist ut är Brewski, det Helsingborgsbaserade bryggeriet med egna festival, som de senaste åren vuxit snabbt. Vid senaste upplagan anslöt över 70 bryggerier från flera olika delar av världen.

Juryns bedömningskriterier utgör av nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalitet.

Priset kommer att delas ut på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm 16 oktober, som arrangeras av Food Supplys systertidning Restauranger & Storkök .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078