Nyhléns Hugosons köper företaget Änge Chark, baserat i jämtländska orten Offerdal. Från och med årsskiftet tar Nyhléns Hugosons över verksamheten, som först grundades 1934.
I och med köpet vill man nu satsa på en ökad produktion av både chark- och köttprodukter i länet.
– Vi ser även nya möjligheter att stärka samarbetet med de jämtländska bönderna och den lokala råvaran, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons,
.
För tio år sedan köptes företaget upp av fyra personer – bland annat två tidigare anställda i företaget – som nu säljer vidare företaget. En av de tidigare delägarna, Daniel Kock, blir platschef för verksamheten som i dagsläget har åtta anställda och förra året omsatte 21 miljoner kronor.
Enligt en av de säljande delägarna innebär försäljningen bland annat att arbetstillfällen i verksamheten säkras framöver.
– För oss var det viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som verkar långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Änge, säger Leif Folkesson enligt sajten.