23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Nyhléns Hugosons köper charkföretag

En av Norrlands största producenter blir ännu större genom köp av anrik verksamhet.

Nyhléns Hugosons köper företaget Änge Chark, baserat i jämtländska orten Offerdal. Från och med årsskiftet tar Nyhléns Hugosons över verksamheten, som först grundades 1934.

I och med köpet vill man nu satsa på en ökad produktion av både chark- och köttprodukter i länet.

– Vi ser även nya möjligheter att stärka samarbetet med de jämtländska bönderna och den lokala råvaran, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons,

enligt Norrbottens affärer

.

För tio år sedan köptes företaget upp av fyra personer – bland annat två tidigare anställda i företaget – som nu säljer vidare företaget. En av de tidigare delägarna, Daniel Kock, blir platschef för verksamheten som i dagsläget har åtta anställda och förra året omsatte 21 miljoner kronor.

Enligt en av de säljande delägarna innebär försäljningen bland annat att arbetstillfällen i verksamheten säkras framöver.

– För oss var det viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som verkar långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Änge, säger Leif Folkesson enligt sajten.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.058