23948sdkhjf

Mattjänst är Skånes snabbast växande företag

Restaurangonline, bakom bland annat appen Hungrig, har en tillväxt på närmare 2 500 procent under de senaste åren.
När det blev dags för Dagens Industri att sammanställa årets Gasell-företag i Skåne stod företaget Restaurangonline allra högst på tillväxttävlingens lista.

Med en tillväxt på nästan 2 500 procent mellan 2013-2016 lade man sig på en ohotad förstaplats i länet, där närmaste företaget kunde uppvisa en tillväxt på cirka 1 200 procent.

Företaget startades 2011, och första produkten var ett system som restauranger kan använda för att hantera beställningar på nätet, skriver Di .

– Vi lanserade det 2011 och det används i dag av nästan 450 restauranger, bland annat samtliga Pizza Hut i Sverige. Det är ett komplett system där vi sköter deras app, onlineförsäljning och all teknik som betalning och liknande, säger medgrundaren Samir Bachkami till tidningen.

I dag står mat-appen Hungrig som främsta produkt, som lanserades 2014. Tjänsten låter, precis som flera konkurrenter på marknaden i dag, användare beställa restaurangmat för avhämtning alternativt med hemleverans.

I dag finns tjänsten i 20 svenska städer, och har även lanserats i tre polska städer. Framöver väntar ytterligare expansion i Polen samt etablering i Danmark.

Till 8 till 5 berättar Samir Bachkami att man vuxit som mest under 2017, både gällande personalstyrkan (från 2016 års 16 till dagens 35) och omsättning (som under förra året landade på cirka 16 miljoner).

– I detta nu ligger vi på 34 miljoner kronor i omsättning, och det är en bit kvar på året, säger han till sajten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064