23948sdkhjf

Åter till Spendrups från Carlsberg

Återvändande projektledare ska ansvara för bygget av Gotlands bryggeris nya hantverksbryggeri i Visby.

Anders Wendler kliver på som projektledare hos Spendrups och ska bland annat ha ansvar för bygget av Gotlands bryggeris nya hantverksbryggeri i Visby.

Han kommer närmast från uppdraget som ansvarig bryggmästare på Nya Carnegiebryggeriet som ingår i Carlsbergskoncernen, där har verkat under de senaste fyra åren.

Men Anders Wendler har också sedan tidigare ett förflutet hos Spendrups, där han under åren 2004 till 2013 var ansvarig för flera av bryggeriets tekniska projekt – bland annat omstruktureringen då verksamheten konsoliderades till Grängesberg och kapaciteten fördubblades.

- Vi är mycket glada att åter få ta del av Anders breda och djupa kompetens inom ölhantverkets alla dimensioner. Det kommer väl till pass när vi nu påbörjar projekteringen av ett nytt bryggeri på Gotland, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör på Spendrups.

Anders Wendler är civilingenjör inom kemi med examen från Lunds Universitet och är också utbildad bryggmästare vid Köpenhamns Bryggeriskola. Han tillträder 20 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081