23948sdkhjf

Restbröd grund för Urban Delis lättöl

Charlis Brygghus, Dafgårds bageri och Urban Deli vill minska matsvinnet genom att göra öl på bröd.
I dag lanseras skånska bryggeriet Charlis brygghus senaste öl via butikskedjan Urban Deli, där minskat matsvinn är ett av ölets syften. Den är nämligen gjord på överblivet bröd, då en del av malten bytts ut mot bröd från Dafgårds bageri utanför Lidköping.

Till en början har bryggeriet använt 90 kilo bröd i produktion, som resulterat i 3 000 flaskor motsvarande tusen liter.

Läs också: Experimentell färs testas på Hemköp

– Hållbarhet möjliggör för mat- och dryckentreprenörer att utvecklas och växa. På Urban Deli vill vi gärna hjälpa dem att nå en ny och större marknad. Därför är det extra spännande att samarbeta med ett mindre bryggeri som gästspelar hos oss när brödölet lanseras, säger Jesper Weidlitz, vd för Urban Deli.

I en kommentar till sajten Beernews säger Kasper Schönhult vid Charlis brygghus att man hoppas på att detta inte är en engångshändelse och att samarbetet fortsätter.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094