23948sdkhjf

Picard stänger Malmöbutiken

Drygt två år efter premiären väljer franska fryskedjan att lägga ner sin butik i Malmö.
I december 2015 öppnade Picard butik i Malmö, vilket blev kedjans femtonde i Sverige – på lördag stängs den ner.

Picard, som säljer frysta färdigrätter och delikatesser, har under en tid haft utförsäljning i butiken, rapporterar Sydsvenskan .

Enligt Picards Sverigechef, Kevin Renaudin, har butiken inte riktigt fått igång försäljningen. Man tror framförallt att det är läget på Spångatan i centrala Malmö som är orsaken till att butiken inte uppnått de förväntade målen, säger han till Sydsvenskan.

– Försäljningen har inte alls motsvarat våra förväntningar. Vi har haft butiken på Spångatan i två år, men vi fick ingen bra start och har sedan dess försökt få upp försäljningen med hjälp av marknadsföring fast inte lyckats. Det har inte varit ett lätt beslut, men nu stänger vi, säger Kevin Renaudin till tidningen.

Han berättar vidare att man i dagsläget inte aktivt letar efter ett nytt läge i Malmö, men att intresset finns om ett bra sådant dyker upp.

Picard-koncernen har drygt 1 000 butiker fördelade i länder som Frankrike, Belgien, Luxemburg och Italien, varav 900 finns i hemlandet Frankrike. I Sverige har man efter stängningen i Malmö 14 butiker; tolv i Stockholm, en i Göteborg och en i Uppsala.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11