23948sdkhjf

Gateau växer stort i Finland

Kedjan har utökats till 50 butiker efter att butiker etablerats i Helsingforsregionen i januari.
Fazer-ägda bageributikskedjan Gateau har etablerat sig i Finland – under januari har man öppnat 13 butiker i Helsingforsregionen, vilket tillsammans med de befintliga 37 butikerna i Sverige innebär att man nu når totalt 50 butiker.

Det rör sig dock inte om helt nya butiker, utan mer av en omstrukturering. Butiker som tidigare drivits under varumärkena Fazer och Keisari har nu gjorts om och anpassats efter Gateaus koncept och varumärke.

Utöver det redan satta sortimentet som finns i Sverige har butikerna i Finland även fått en del unika produkter, något man tagit fram utifrån lokala konsumentundersökningar.

Enligt Gateau har man märkt av ett ökat intresse för både bröd och till exempel bakelser i Sverige, vilket man även ser tecken på i Finland.

– Att expandera med varumärket Gateau till Finland är ett efterlängtat och strategiskt steg i vår offensiva etableringsplan. Efterfrågan på premiumprodukter i livsmedelskategorin är fortfarande på stark uppgång och vi har identifierat en stor tillväxtpotential, säger Peter Rydja, vd för Gateau, i ett pressmeddelande.

Fler butiker i både Sverige och Finland planeras under året, meddelar Gateau.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078