23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Valio ger sig in på växtbaserat

Havre är basen för två nya produktserier från Valio. "Fler och fler efterfrågar växtbaserade alternativ", säger företagets kategorichef.

I och med lanseringen av varumärket Oddlygood stegar Valio in i en ny produktkategori. Med en yoghurt-liknande produkt och en dryck, bägge gjorda på havre, hoppas man kunna komplettera sortimentet med mjölkfria produkter.

– Genom marknadsanalys, undersökningar och i direkt dialog med våra konsumenter, vet vi att fler och fler efterfrågar växtbaserade alternativ som är både smakrika och näringsriktiga, säger Katrine Bendix, kategorichef på Valio, i en kommentar.

Företaget förtydligar samtidigt att mjölkprodukter kommer att vara största fokus för Valio, och att produktserierna ses som ett komplement till dagens utbud. Produkterna tillverkas i Finland – både på anläggningen i Turenki, men också på

nya miljardfabriken i Riihimäki

.

Den yoghurt-liknande produkten lanseras i både enkilosförpackning och 150 grams-bägare, medan havredrycken – som förutom direktkonsumtion även ska kunna användas till matlagning enligt Valio – kommer i enliters-förpackning.

Bägge lanseras i Sverige under nästa vecka, och har nyligen lanserats i Finland. I en intervju i januari med finländska tidningen Vasabladet säger Valios produktutvecklingsdirektör att det är en företagets större satsningar i Sverige under 2018.

– Det är en av våra största lanseringar i Sverige i år. Marknaden är större än i Finland och konsumenterna använder växtbaserade produkter i högre grad. Det blir intressant att se hur vi klarar oss där, säger Tuomas Salusjärvi, produktutvecklingsdirektör och varumärkesansvarig på Valio,

till Vasabladet

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11