23948sdkhjf

Orkla och Anamma först ut med formbar vegofärs

"Vi vill göra det enkelt för flera att anamma det veganska".
I svallvågorna av Orkla-ägda Naturlis lansering i Danmark av en köttliknande veganfärs släpper Orkla och varumärket Anamma vad som kan ses som en svensk motsvarighet.

Från anläggningarna i Eslöv och Simrishamn ( snart endast i Eslöv ) kommer en vegansk färs, baserad på sojaprotein och formbar – vilket ska göra den enkel att forma till exempelvis burgare eller bullar.

Enligt Orklas uträkningar, som baseras på bland annat siffror från forskningsinstitutet Rises klimatdatabas och Orklas egna data, ser man att den nya färsen har 90 procent lägre klimatpåverkan jämfört med nötfärs, vilket också hjälps av förpackningen vars plast till största delen tillverkas från sockerrör.

Lanseringen är enligt Orkla ett svar på en ökad konsumtion av vegetariskt och veganskt i landet, där man bland annat tar upp en tillväxt på 20 procent för frysta vegetariska varor under förra året som ett exempel.

– Vi vill göra det enkelt och gott för flera att anamma det veganska, säger Nina Sandström, marknadschef för Orkla, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093