23948sdkhjf

Ikea återkallar godis – skadedjur upptäcktes hos svenska producenten

En konsument i Irland hittade en död mus i en av godispåsarna – nu återkallas produkten på flera europeiska marknader.
Ikea återkallar skumgodisprodukten "Godis Påskkyckling" på flera europeiska marknader efter att det upptäckts möss på den anläggning i Sverige där godiset tillverkas.

Sajten Foodmonitor rapporterar även att en konsument i Irland hittat en död mus i en av påsarna med skumgodiset, inköpt på ett Ikea-varuhus i Dublin – en händelse som Ikea Sverige bekräftar har hänt för Food Supply.

Produkten har ännu inte börjat säljas i Sverige, men i de länder där den har börjat säljas har Ikea stoppat försäljningen och gör nu en återkallelse – bland annat i Norge, Storbritannien och Irland.

– Vi ser allvarligt på händelsen och har återkallat produkten på de marknader där den sålts. Vi har ännu inte information om hur detta har inträffat, säger Emil Eriksson, presstalesperson för Ikea Sverige, till Food Supply.

Producenten av godiset är en godistillverkare baserad i Linköping. Food Supply har vid flera tillfällen under förmiddagen försökt få en kommentar från företaget, men man vägrar kommentera händelsen. Istället hänvisar man tillbaka till Ikea, som i dagsläget inte har vidare information om hur detta kan ha inträffat.

– Vi har en dialog med producenten om vad som har hänt och får se vad nästa steg är. Det är ännu för tidigt att säga vad det är, säger Emil Eriksson.

Återkallelsen, som Ikea ser som en säkerhetsåtgärd, gäller alla påsar av skumgodiset med bäst före-datum mellan 23 oktober 2018 och 26 januari 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082