23948sdkhjf

Nyhléns Hugosons satsar i paketering

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Nya miljoninvesteringen ska bädda för produktionsökning för företaget, som under förra året ökade köttförsäljningen tvåsiffrigt i norra Sverige.

Kött- och charkföretaget Nyhléns Hugosons gör en investering i sin anläggning i Skellefteå, där företaget paketerar sina produkter. Totalt investerar man 8 miljoner kronor i tre nya maskiner, som bland annat ska förlänga hållbarheten på produkterna.

– Vi har investerat i en skivningsmaskin och två förpackningsmaskiner, varav den ena är en "skinpack"-maskin. Det är en förpackningsteknik som större aktörer på nationell nivå i dag arbetar med. Men vi är den första på regional nivå i Norrland som investerar i den här tekniken. Det gör helt enkelt att konsumenten får en längre hållbarhet på de packade köttprodukterna, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons, till Food Supply.

Det ger också bättre förutsättningar för butikerna, och i synnerhet de mindre, eftersom det gör att man kan ha ett bredare köttsortiment, menar Magnus Nilsson, som även flikar in att en längre hållbarhet ger möjlighet till mindre matsvinn. I och med att det handlar om en vakuumförpackning innebär det också att köttet fortsätter möras i förpackningen.

Kan längre hållbarhet också innebära att ni levererar till fler delar av Sverige i större utsträckning?

– Vi är ju ett bolag som verkar och har fokus på norra Sverige. Vi säljer även till kunder söderut, men det är mer enskilda, större matkasseföretag. Vårt fokus är Norrland, säger Magnus Nilsson.

Under förra året rapporterade lokala medier om att Nyhléns Hugosons potentiellt skulle slå ihop sina anläggningar i Skellefteå och Luleå till en stor anläggning, och refererade bland annat till ett markanvisningsbeslut som bolaget fått i Luleå.

På frågan om en investering i Skellefteå skulle innebära att det inte blir aktuellt att bygga en ny anläggning, svarar Magnus Nilsson att anläggningen är en vinkel som medierna arbetat fram.

Läs också: Svenska forskare lyfter naturbeteskött

– Vi har stora verksamheter i både Skellefteå och i Luleå, och vi för diskussioner om framtiden med flera kommuner om vår anläggningsstruktur – ska vi ha fler eller färre fabriker? Så där handlade det om hur media valde att tolka det. Vi har en långsiktig och bra verksamhet på många orter i Norrland, så också i Skellefteå, säger Magnus Nilsson, och tillägger att det inte finns något mer att berätta om i frågan.

Enligt Nyhléns Hugosons ska den senaste satsningen i Skellefteå bland annat möjliggöra en ökning av produktionen, men hur mycket större den kan tänkas bli är svårt att förutspå, uppger vd:n. Däremot kan han berätta hur förra året såg ut för företaget:

Läs också: Restauranger ska tvingas visa var köttet kommer ifrån

– Vi hade en tvåsiffrig ökningstakt på vår försäljning av köttprodukter i Norrland. Vi växer på både dagligvaruhandeln, på restaurang och storhushåll och på övriga kunder. Det är ett väldigt drag i svensk mat, men det är ett ännu större drag i lokal och regional mat.

Utöver det ser man också att investeringen stärker banden, både till kunderna och de bönder som levererar råvaror till företaget.

– Det gäller att vara med och både leda och driva utvecklingen för att fortsatt kunna vara en stark partner till våra kunder. Utifrån att vi jobbar med råvaror från våra norrländska bönder gör det också att vi blir en långsiktig och bra affärspartner för dem.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fairtrade höjer minimipris på kakao

Mer pengar direkt till odlarna.

Nu har 2018 års jordbrukarstöd börjat betalas ut

Totalt 6,7 miljarder ska betalas ut.

75 procent av böndernas inkomst torkade bort

"Vi ser nu företagare inom det gröna näringslivet som tvingats i konkurs på grund av torkans konsekvenser"

Så många vill köpa sin julskinka utan nitrit

"KRAV-märkta grisar har högre djurvälfärd än de flesta andra"

Lägsta matpriserna på två år

Designriktlinjer för rPet i livsmedelstråg

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Debatt
Ekologisk odling och klimat

"Maten och jordbruket står för en tredjedel av konsumtionens klimatbelastning och här behövs genomgripande förändringar nu", skriver Artur Granstedt, docent i ekologisk odling.

Ny vd på Doggy

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Axfoods grepp – robotar fixar bemanningen

Halverade felmarginal när Mat.se låter AI bestämma beställning och bemanning.

Vinner hederspris vid Allt Om Vins "Årets Vinare"

"Vi har många att tacka på vägen för det här priset och hoppas kunna leva upp till de förväntningar som ett sådant här pris också innebära. Tack"

Ökade krav på prishöjningar

Här möter livsmedelsförpackningen framtiden

Energidryck kan komma att begränsas

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Ny vd för Indevex Watertech

Kommer närmast från en tjänst med fokus på support och problemlösning i livsmedelsindustrin.

100 procent hållbar choklad från Fazer till jul

Lantmännen Lantbruk på väg mot en helt fossilfri produktion

"Förutsättningarna är goda för att allt ska gå enligt plan"

Inspirerat av spanska saluhallar

Klartecken för ny Lidl i centrum

Alla gräver inte guld vid gränsen

Gottekungen.se lägger ned. Kunderna rasar: "Kända bland de flesta banker nu".

Dole säljer i Sverige och Finland

1

Ekologisk mat är sämre för klimatet

Det visar en ny studie från Chalmers.

Lanserar ersättning för plastsugrör

Bayns sockerersättare i choklad som säljs i svenska butiker

Priserna fortsätter att dala

Orkla säljer Mrs Cheng’s till Continental Foods

Nya matkoncept till Täby centrum

Anrik lanthandel lägger ner

Jäst gör fiskfoderolja av halm

Han är ny vd på Sales Support

Kavlis medarbetare delar ut miljonbelopp till välgörenhet

Matsmart retirerar från Norge

Delicato byter säljbolag

Matleveranstjänst till Malmö

Se alla Företagens egna nyheter

God Jul & Gott Nytt År

God jul och gott nytt år till er alla

Önskar vi på KIPP Scandinavia AB

God Jul

Hög miljömedvetenhet när City Gross öppnade i Eskilstuna

Ny video om förpackningar för mejeriprodukter

New In-Sight 9912 from Cognex

Mirit Glas erbjudar rundat glas

IMA DAIRY & FOOD Benhil är förhandlad av Bull Salicath ApS

USON Ultimato ® matavfallssystem

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Eurolådor

Konfigurerbara säkerhetsreläer - nu även med simulering offline

Synglas från Mirit Glas till process industrin

Ytterligare en ny Servicetekniker till Lagaforsteamet

Nytt fryslager åt GB-Grossisten

Kombinera fritt med nästa generations modulära drivsystem

Naturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktar

IMA DAIRY & FOOD Erca är förhandlad av Bull Salicath ApS

Trevlig helg

Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknader

EC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärande med hjälp av A...

ebm-papst tar GreenTech till en ny nivå och lanserar GreenIntelligence

Mirit Glas har ett av det största och mest välsorterade utbud av glasrör oc...

Bull Salicath ApS

Sänd till en kollega

0.145