23948sdkhjf

Inga brister hos smygfilmat kläckeri

Vid den extrakontroll som utfördes vid det kläckeri som figurerat i djurrättsfilmer fann de oberoende veterinärerna inga brister.
I förra veckan släppte Djurättssalliansen filmer och bilder från företagets Gimranäs hönsstallar i Halmstad och Herrljunga, som tagits under tre års tid. De smygtagna bilderna visade bland annat döda djur som låg bland de levande djuren, vilket fick branschorganisationen Svenska ägg att reagera.

Läs också: Ett av Sveriges största kläckerier kontrolleras efter djurrättsfilm

Efter att ha sett bilderna satte man in en extrakontroll, där oberoende veterinärer gjorde besök i företagets stallar på onsdagen och torsdagen. Vid kontrollen fann man inga brister, rapporterar P4 Halland.

– Jag har inga som helst anmärkningar på djurskyddet där. Det är fina djur med utmärkt kondition. Inga döda eller skadade djur, god hygien och den allmänna ordningen var helt utan anmärkning, säger distriktsveterinär Sofia Palmqvist som besökte stallet i Halmstad under onsdagen, till radiokanalen.

Även gården i Herrljunga, där både distriktsveterinär och djurskyddsinspektör från länsstyrelsen fanns på plats, var enligt Karin Lundborg, chef för enheten för veterinär och djurskydd på länsstyrelsen Västra Götalands län, fri från brister.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078