23948sdkhjf

Mindre parti majspuffar dras tillbaka

Förpackningarna saknar svensk märkning – cirka 500 påsar återkallas.
Matimportören Ancrona återkallar ett parti majspuffar – anledningen är att produkten, som kommer från engelska producenten Ella's Kitchen, saknar svensk märkning på baksidan.

Produkten innehåller vete, och eftersom förpackningen saknar den svenska märkningen framkommer det inte heller i svensk text att allergenen vete finns i produkten.

"På Ella's Kitchen är barnens hälsa och säkerhet första prioritet och vi har därför vidtagit omedelbara åtgärder för att säkra att produkten inte ska finnas kvar på butikshyllorna", skriver företaget i ett pressmeddelande, och tillägger att produkten inte är hälsofarlig.

Totalt rör det sig om ett parti om 528 påsar som nått den svenska marknaden och som kan ha sålts på Ica-, Coop-, Hemköp- och Willys-butiker över hela landet.

Återkallelsen gäller majspuffar med smak av jordgubb och banan, som har batchnummer 02918 samt 03018. Bäst före-datumet på de återkallade produkterna är 29 september 2018.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att innehållet av vete var en av anledningarna till återkallelsen – rätt är att förpackningen saknade svensk märkning, vilket också innebär att svenskspråkig information om att produkten innehåller vete saknas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078