23948sdkhjf

Svensk whisky slår rot i Storbritannien

För att skynda på tillväxten på den viktiga brittiska marknaden bildar Mackmyra nytt dotterbolag.
Mackmyra har sedan några år tillbaka pekat ut Tyskland, Frankrike och Storbritannien som de exportmarknader man vill satsa mot. Fokuset har enligt whiskyproducenten gett bra betalt, och man tillskriver en stor del av de senaste årens utveckling till just exportmarknaderna.

Kombinerat med ett ökat intresse för hantverksmässigt producerade spritdrycker i Storbritannien som lett till att flertalet småskaliga destillerier vuxit fram, väljer Mackmyra att bilda ett nytt dotterbolag i landet.

Under namnet Mackmyra Swedish Whisky Ltd ska det helägda bolaget driva försäljning och marknadsföring i landet, med beräkningen att vara helt igång under andra halvan av 2018. Därmed väljer man samtidigt att avsluta samarbetet med den importör man har i landet, för att i stället låta de egna anställda sköta jobbet.

– Mackmyras modell med egen säljkår och många konsumentmöten har rönt stor framgång i Sverige och Tyskland. Vi är övertygade om att det är rätt väg framåt även på den stora brittiska marknaden för att nå full potential,säger Magnus Dandanell, vd för Mackmyra, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078