23948sdkhjf

Falska korvar förbjuds i Frankrike

Kött-liknande i form och smak – visst, det går bra. Men marknadsför du vegetariska livsmedel med ord närmare kött väntar nu dryga böter i Frankrike.
Livsmedelsproducenter i Frankrike får börjar hitta på nya namn till sina vegetariska och veganska livsmedel, eftersom det nu är förbjudet i landet att använda termer som "burgare”, ”korv” och ”bacon” i samband med marknadsföringen av dessa, rapporterar The Independent .

Det var i förra veckan som parlamentsledamöter i landet röstade igenom förslaget, vars syfte i första hand kallades konsumentskydd. Samtidigt förklarade ledamoten bakom förslaget, lantbrukaren Jean-Baptiste Moreau från president Macrons parti En Marche!, att termer som ost och stek behöver reserveras för produkter med animaliskt ursprung.

Lagstiftningen kopplas därmed till den EU-förordning från förra året som bestämmer att termer som ”smör”, ”grädde” och ”yoghurt” endast får användas för mejeriprodukter, med undantag för väletablerade produkter som exempelvis kokosmjölk.

De tillverkare och försäljare som framöver bryter mot reglerna och marknadsför vegetariska produkter med kött-nära ord riskerar böter på upp till drygt tre miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203