Foodtech-bolag tar fram quinoa-burgare

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Svenska Ecoliving siktar mot att förädla danskodlad quinoa till vegetariska hamburgare och korvar.

Företaget Ecoliving startades för några år sedan som ett e-handelsbolag för ekologiska produkter inom bland annat skönhet till mat. Sedan dess har man börjat utveckla egna produkter som ska fungera som ekologiska och växtbaserade alternativ till kött.

Framförallt har man riktat in sig på quinoa, vanligtvis hemmahörande på sydamerikanska marker, som man odlar med hjälp av en dansk lantbrukare. Quinoan har sedan förädlats till växtbaserade hamburgare och korvar, som man nu snart står redo att lansera på bred front, skriver Breakit.

Läs också: Arla planerar för växtbaserat

– Det är inte långt bort alls. Till skillnad från bolag som forskar med kött i labb så har vi redan vår råvara klar. Det är ett jättebra substitut. Utmaningen just nu är egentligen förpackningar och logistik, säger medgrundaren Ronald Domelid till sajten, som tillägger att man har kapacitet för att förse aktörer som Max eller McDonald's.

Läs också: Trensums investerar i ny anläggning

Enligt bolaget har man också satsat mycket resurser på att ta fram en ny typ av protein, berikad med fiber utvunnet ur rabarber som redan pressats för juice.

Bolaget höll 2016 en crowdfunding-kampanj via plattformen Fundedbyme och tog då in drygt 2,1 miljoner kronor. I samband med kampanjen investerade även Per Schlingmann, tidigare chefsstrateg hos Moderaterna, i bolaget och fungerar nu både som delägare och rådgivare.


Håll dig uppdaterad med Food Supply SE

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Lavazza håvar in viktig kund

Ny ordförande för Fiskbranschen

Paradiset bjuder på ny runda

Satsar på crowdfunding – igen.

Tredje ägaren på två år för chipsbolaget

Brittiska Tyrrells får ny ägare – bara ett halvår efter senaste uppköpet.

Lidköpingsföretag kopplas till listeriautbrott

Efter vårens västsvenska utbrott: Prover från företagets enportionsrätter visade samma typ av listeria som hos patienterna.

Tre svenskar till Efsas expertpaneler

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

På nytt jobb
Cloettas nya finanschef hämtas från Arla

Tidigare slakteriägare döms för fusk

Ny Sverigechef på Lidl

Johannes Fieber tar över Lidl i USA.

Digitala gårdsbutiken byter ägare

Ägaren till webbutiken Glada lådan lämnar verksamheten – som nu flyttar och fortsätter med nya efterträdare.

Gotlands slagteri sätter punkt för hästslakt

På nytt jobb
Generationsskifte i Wurstmaster

Nio av tio svenska tomater odlas på klimatsmart sätt

Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning: "Efterfrågan på svenska tomater fortsätter att öka"

Dansk Supermarked byter namn

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

De bildar styrelsen i nygamla organisationen

På nytt jobb
Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Så äter svenska ungdomar

En ny nationell matvaneundersökning från Livsmedelsverket visar att ungdomar i Sverige äter för lite frukt och grönt och för mycket rött kött och chark.

Helsanering och återkallelse efter listeriafynd

Bert Karlssons färdigrättsföretag Food Company återkallar en rad produkter efter att listeriabakterier hittats.

1

Jätteräkodlaren tillbaka efter konkursen

Ny ort och nya stora samarbetspartners för jätteräkodlaren Vegafish.

C vill fasa ut engångsplast

Partiet tycker att det "behövs krafttag" mot plasten. Lösningen ligger istället i material som trä.

Livsmedelskontrollerna ska bli effektivare

WHO: Transfetter måste elimineras

Världshälsoorganisationen uppmanar alla länder att lagstifta om transfett inom livsmedelsproduktionen.

Växjö-café hamnar högst

Första färskpotatisen är här

Nu tar hon plats hos Lantmännen

Restaurangerna fortsätter att växa

Starkt kvartal för Bergendahls

Walmart går ihop med brittisk dagligvarujätte

Framgångsrikt år för Lidl

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

På nytt jobb
Ny färskvaruchef på Coop

Färska kryddor utan krukor

På nytt jobb
Ny direktör för inköp hos Coop

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Arla planerar för växtbaserat

Se alla Företagens egna nyheter

IMA dairy food HASSIA

Pilz växer både vad gäller omsättning och antal medarbetare samt nyheter i utbudet

Lätt att hitta rätt drivlösning med ebm-papst moduluppbyggda drivsystem

Trioplast - WE ARE #3

Hela veckan står vi på KIPP Scandinavia AB på Elmia Verktygsmaskiner.

USON Separato® används i Turning Torso och Bo 01 i Malmö - sedan år 2001

Att modernisera ventilationsaggregat ska vara lika enkelt som att byta till LED-lampor

IMA dairy food GASTI

Tara Pac

Lagafors bidrar till kvaliteten i Espresso House eget bageri

Image Control Systems går samman med Ivisys

Är ert varumärke säkrat?

KIPP har nu ökat sitt sortiment med 10 000 rostfria artiklar!

Välkommen att besöka oss på Elmia Verktygsmaskiner 15-18 maj

Honung – ett av de mest fuskdrabbade livsmedlen

AF Packaging Solutions

Vår servicetekniker Ingvar Johansson tackar för sig...

Vi ses på Elmia!

Djupfilter (Ultra-Depth & Ultra-Wound)

Cerealier - Naturliga ingredienser för smak och färg

Sammankopplat med Revolution Pi och Pilz för framtidens automation

Arbetar du med plast? Möt Agaria på Elmia Polymer 15-18 maj 2018

Världens första PLC-styrning för säkerhet och automation med skyddsklass IP...

USON WasteQueen 2002S i SmartCity Sweden Show Room

IMA dairy food HAMBA

Sänd till en kollega

0.181