23948sdkhjf

Werners blir del av Orkla

Genom dotterbolaget Kåkå köper Orkla Food ingredients in sig i premiumdistributören Werners gourmetservice.
Försäljnings- och distributionsföretaget Werners gourmetservice, som främst fokuserar på premiumprodukter mot restauranger, konditorier och caféer, får en ny huvudägare.

Genom svenska dotterbolaget Kåkå, som levererar bageriingredienser och tillbehör till bagerier och industrikunder, förvärvar Orkla Food ingredients (OFI) majoriteten av bolaget för en summa som de inblandade valt att inte avslöja.

Enligt Thore Svensson, vd för Kåkå och senior vice-president i OFI, ser man att Kåkå får ett bra komplement i Werners, som utöver försäljningen av bland annat tryffel, choklad och kryddor också distribuerar varumärken som Valrhona och Illy. Bolaget har även etablerat sig i Danmark, Finland och Norge sedan tidigare.

– Werners har en stark marknadsposition i växande kategorier och har värdefull premiumproduktkunskap. Företaget är väl etablerat i den växande out of home-kanalen och erbjuder även online-shopping, säger han i en kommentar.

En annan fördel som Kåkå ser i och med köpet är att det skapar möjligheter för en få till en bredare distribution för båda företagen

I dag har Werners cirka 60 anställda på huvudkontoret i Skara samt försäljningskontoret i Nacka, med en omsättning kring 180 miljoner kronor. Två av de tre nuvarande ägarna kommer fortsatt att arbeta kvar i bolaget och fortsätter vara minoritetsaktieägare efter affären.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125