23948sdkhjf

Enorm förpackningsaffär på gång

DS Smith bjuder drygt 19,4 miljarder kronor för spanska rivalen Europac.
Förpackningskoncernen DS Smith har lagt ett bud på spanska konkurrenten Europac motsvarande 1,9 miljarder euro (drygt 19,4 miljarder kronor). Budet är det senaste i en industri som ser en kraftig efterfrågan från e-handelsbolag, och följer Smurfit Kappas beslut i förra månaden om att köpa nederländska pappers- och återvinningsbolaget Reparenco.

Europac-köpet skulle bli DS Smiths största hittills och göra dem till marknadsledare i Frankrike, samt nummer två i Spanien. Bolaget beräknas redan i dag vara näst störst i Europa på området efter Smurfit Kappa, och står bland annat som ensam leverantör av alla lådor till Amazon i England.

– Det är en utmärkt möjlighet att förstärka vårt erbjudande i en viktig tillväxtregion för förpackningar, säger DS Smiths vd Miles Roberts enligt Reuters .

Enligt DS Smith har investerare bakom 59 procent av Europacs aktier – däribland medlemmar ur familjen Isidro som äger omkring 42 procent av verksamheten – åtagit sig att acceptera budet.

Vd Miles Roberts menar också att bolagen inte överlappar varandra särskilt mycket, då Europac har ett större fokus på papper än DS Smith, vilket i sin tur gör att det inte borde vara några hinder för ett godkännande från konkurrensmyndigheter.

DS Smith, med säte i London, har i dag 22 000 anställda i 33 länder – i Sverige har man cirka 630 anställda och en omsättning på omkring 1,7 miljarder kronor. Utöver huvudkontoret i Värnamo har man en wellpappdivision med fabriker i Värnamo och Mariestad, samt divisionerna Display och Förpackningsservice.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109