23948sdkhjf

Charkbolagets styrelsemedlem blir ny vd

Jakobsdals rekryterar ny vd ur egna styrelsen – kommer närmast från Orkla.
I mitten av maj stod det klart att familjeföretaget Jakobsdals charkuteri skulle gå från fem delägare till tre : av de som valt att gå vidare inkluderades vd:n Maria Skårberg, vilket innebar att charkbolaget var tvungna att dra igång rekryteringen av en ny vd.

Lösningen fanns nära – ny på posten blir Glenn Nordfeldt, ledamot i Jakobsdals styrelse sedan 2014. I och med vd-utnämningen lämnar Glenn Nordfeldt sitt nuvarande jobb som platschef för Orkla foods Sveriges anläggning i Kungshamn, ett uppdrag han haft sedan 2015.

Dessförinnan var han under en period produktionschef hos Carlsberg, ansvarig för produktionen i Falkenberg och Ramlösa, samt produktionschef hos Abba seafood mellan 2006-2009. Däremellan hann Nordfeldt också med några år som verksamhetsansvarig för det indiska, Orkla-ägda bolaget MTR foods nio anläggningar i Bangalore.

Den samlade bakgrunden gör att man hos Jakobsdals ser nya vd:n som en person med bred erfarenhet, både internationellt och nationellt.

– Vi är övertygande om att han med sin genuina bakgrund inom HR och produktion, i kombination med hans drivkraft och entusiasm för förändring, kommer bli en utomordentlig ledare för vårt familjeföretag, säger Magnus Pettersson, försäljningschef och delägare i Jakobsdals charkuteri, i en kommentar.

Glenn Nordfeldt tillträder sin nya tjänst i augusti, meddelar charkbolaget.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188