23948sdkhjf

Kopparbergs startar större produktion i Storbritannien

Brexit en av anledningarna till bryggeriets nya satsning.
Kopparbergs cider går bra i Storbritannien – så bra att man är det mest sålda varumärket bland premiumcidersorterna. Därför är det kanske ingen överraskning att man nu väljer att satsa på större produktion i landet, vilket Dagens Nyheter rapporterar .

Man har redan en mindre produktion i Storbritannien och Kopparbergs ser att man behöver utöka kapaciteten för att bistå efterfrågan – men det är inte bara populariteten som gör att man expanderar. Även Brexit är en stor anledning.

Wetherspoons, landets största pubkedja, är en av bryggeriets äldsta kunder. Nyligen berättade kedjans grundare och ordförande Tim Martin för tidningen The Guardian att man kommer att byta ut många av dryckerna som produceras i EU-länder för att istället satsa på drycker som producerats i Storbritannien eller i länder utanför EU.

Istället för att potentiellt bli utbytta hos pubkedjan, som har omkring 1 000 enheter i Storbritannien och Irland, siktar Kopparbergs nu mot att klassas som en dryck tillverkad i landet.

– Det vi levererar till honom (Tim Martin, red. anm.) kommer vi att producera i Storbritannien, säger Peter Bronsman.

Frukten som används kommer fortsatt att vara från Sverige, men i och med produktion och tappning i Storbritannien kommer dryckerna bedömas vara tillverkade i landet, skriver DN.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111