23948sdkhjf

Coop vann mot lågpriskedja

Norska kooperationen vann i rätten – får 33 miljoner.

Coop i Norge har legat i en rättstvist med lågpriskedjan Bunnpris som ägs av I.K. Lykke, en tvist som nu avgjort till Coops fördel. Det skriver Dagens Næringsliv.

Tvisten började då Ica i Norge lades ner och Coop ingick avtal om att förvärva kedjans 553 butiker, något som inte godkändes av norska Konkurrensverket och Coop fick lov att sälja vidare en del av butikerna.

Av de totalt 93 butiker som skulle säljas vidare övertog Bunnpris 43 och för att genomföra köpet gav Coop Bunnpris en kredit på 74 miljoner norska kronor som sedan skulle betalas tillbaka.

En del av butikerna lades kort därefter ner och Bunnpris hävdar att en del av butikerna inte fanns kvar, och valde därför att inte betala tillbaka hela summan. Coop höll inte med om detta och krävde Bunnpris på en summa om 32,5 miljoner norska kronor, en summa som Bunnpris nu alltså måste betala, plus rättegångskostnader på 1,8 miljoner.

– Vi är väldigt nöjda med att vi fick rätt, men vi kan inte närmare kommentera domen förrän vi har gått igenom den mer grundligt, säger Harald Kristiansen, kommunikationschef på Coop till DN.

Bunnpris däremot säger att de kommer att överklaga domen.

– Vi är väldigt oeniga med domen och kommer att överklaga. Vi menar att Coop har lurat oss, säger Christian Lykke till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078